Chin. Ind. Rest. kookboek

Chin. Ind. Rest. kookboek

Danny Lee. Ka Fai Lee. Sun Li & Yan Ting Yuen

Alle klassieke recepten van het Chinees-Indische restaurant én van achter het doorgeefluik: welke gerechten nam het keukenpersoneel mee vanuit het oosten en wat maken ze graag thuis?

Nijgh & Van Ditmar
€ 38,99
ISBN 9789038812274
21-03-2023

Chinees-Indische restaurants zijn al meer dan zeventig jaar een wijdverbreid begrip in Nederland en Vlaanderen. Wie heeft er nou geen jeugdherinneringen aan de plaatselijke Chinees?! In 2021 werd de Chinees-Indische restaurantcultuur zelfs toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed.

In Chin. Ind. Rest. kookboek zijn alle klassieke recepten van het Chinees-Indische restaurant vastgelegd, van babi pangang tot de perfecte bami, van foe yong hai tot koe loe yok. Maar ook de recepten van achter het doorgeefluik staan erin: wat eet het keukenpersoneel zelf, welke gerechten namen zij mee vanuit het oosten en maken zij graag thuis?

Aan de hand van de familiegeschiedenis van de eigenaren van restaurant Fook Sing in Amsterdam vertellen de auteurs de geschiedenis van het Chinees-Indische restaurant in Nederland. Ook worden de verhalen van andere restaurants door het land verteld. Chin. Ind. Rest. kookboek is een prachtig en smakelijk naslagwerk en een ode aan Chin. Ind. Restaurants.